Suomen kannabisyhdistys              Tiedote
                         17.11.1996
                         Julkaisuvapaa heti

Suomen kannabisyhdistys
PL 12, 02781 Espoo
040 5553890
sky@sky.org

Suomen kannabisyhdistys oli kuultavana Huumausainetoimikunnassa

Suomen kannabisyhdistys oli kuultavana huumausainepoliittisessa toimikunnassa torstaina 14.11.1996. Sosiaali- ja terveysministeriö asetti toimikunnan 28.2.1996 laatimaan vuoden loppuun mennessä ehdotuksen kansalliseksi huumausaineohjelmaksi. Toimikunnan puheenjohtajana toimii ylijohtaja K.J. Lång Oikeusministeriöstä.

Samassa tilaisuudessa Kannabisyhdistyksen lisäksi oli kuultavana Irti Huumeista ry., A-klinikkasäätiö ja Youth Against Drugs ry. Kannabisyhdistys esitti tilaisuudessa näkemyksensä ja vastasi toimikunnan esittämiin kysymyksiin.

Kannabisyhdistys jätti toimikunnalle oheisen kirjallisen kannanottonsa "Kannabiskieltolaki pahentaa huumeongelmaa". Erityisesti Kannabisyhdistys painotti sitä, että poliisit, syyttäjät ja tuomarit eivät toimi huumerikoslain 7 pykälän mukaan, vaan edelleen kannabiksen käytöstä, pienen määrän hallussapidosta tai hampun omaan käyttöön tapahtuvasta kotikasvatuksesta syytetään ja tuomitaan. Lain mukaan näin ei pitäisi tapahtua. Lain 7 § on saatava voimaan, ja kannabiksen aikuiset käyttäjät ja kotikasvattajat tulee jättää rauhaan.