Reseptinurkka

Pikkuleipien teko on helppoa ja kokonsa puolesta ne sopivat hyvin halutun vaikutuksen säätelyyn. Seuraavassa kaksi ohjetta, hyvä marokkolainen hasis on sopiva mauste. Hyvä tapa hienontaa hasis on lämmittää palaa vesihauteella pienen ajan ja sitten murtaa se sormiensa välissä hienoksi. (Jotkut käyttävät tähän erilaisia keittiövimpaimia). Mitä hienompaa lopputulos on, sitä tasaisemmin se leviää leivonnaiseen. Jauhettu hasis sekoitetaan hyvin taikinaan. Sopiva annostus on syytä itse etsiä varovasti kokeilemalla, koska se on hyvin yksilöllinen. Helposti voi ottaa liian suuren annoksen. Käytännössä hyväksi havaittu määrä on hasista 0,2 g pikkuleipää kohden. Nautittu annos vaihtelee tällöin puolesta pikkuleivästä kolmeen. Esimerkiksi yksi pikkuleipä voi yhdelle olla sopiva seurusteluun ja kolme pitkäaikaiseen sisäavaruusristeilyyn, joku pääsee sinne jo yhdellä pikkuleivällä.

Muhevat talonpoikaisleivät, n. 25 kpl

Paistaminen: 200° C, 10 - 12 min.

Sekoita kaikki ainekset yhteen, hasis vasta sitten, kun muu taikina on sekoittunut tasaiseksi. Pyöritä sopivankokoisia (peukalonpään kokoisia) palloja ja lado ne pellille. Paista ja nauti. Sopivat hyvin kahvin tai espresson kanssa.

Ketaman kauraruudut, 24 kpl

Paistaminen: 200° C, 12 - 15 min

Sulata voi ja jäähdytä se. Sekoita joukkoon sokeri ja kauraryynit sekä hasis. Levitä tasaisesti voipaperin päälle pellille. Paista. Leikkaa levy säännöllisiksi ruuduiksi ennen kuin se on jäähtynyt. Jäähdytä ruudut ja nauti.