Hemp-Aid kokosi 50000 yrtin ystävää

TUOKSUU KUIN ...? otsikoi High Times pääkirjoituksensa heinäkuun numerossaan. Viisikymmentätuhatta yhteenkokoontunutta ihmistä ei voi olla väärässä. Näin monta yrtin ystävää nimittäin kokoontui Atlantan Marihuanafestivaalille 11. huhtikuuta tänä vuonna. Tapahtuma oli suurin kannabiksen laillistamisliikkeen historiassa. He tulivat kuuntelemaan musiikkia, polttelemaan vähän yrttiä veljiensä ja sisartensa kanssa ja vaatimaan kannabiksen laillistamista. Pääesiintyjänä oli Suomessakin käynyt Black Crowes-yhty e. Festarit olivat loistava solidaarisuuden osoitus näinä skeptisismin aikoina. Tilaisuuden optimismi henkii toivoa järjen voitosta pohjoiseen Urpolandiaankin.

Musiikki ja marihuana ovat aina muodostaneet voimakaksikon. Kolmekymmentäluvulla pilvi elähdytti jazzareita. Kuusikymmentäluvulla rokkarit jatkoivat perinnettä ja 70-luvulla musiikkifestarit ja ruoho olivat jo itsestäänselvyys - ikäänkuin niin olisi aina ollut: rock, ruoho, rakkaus.

Black Crowes:n basisti Johnny Colt tokaisi Atlantan Piedmont Parkin keikan jälkeen: "Tiedättekö, mikä tässä festarissa oli pielessä? Sitä kutsuttiin marihuanafestivaaliksi (Pot Festival). Itse asiassa sitä olisi pitänyt kutsua Hamppufestivaaliksi!" High Timesin päätoimittaja Steve Bloom tokaisi, että kutsutaan tilaisuutta Hemp-Aidiksi.