Poliisivaltiossa
Kieltolain aikaan 1991

J.O. Sjöholm (Pilvi-Olli)

Pyöveleille, torsteille ja sokealle oikeudelle

Neljännesvuosisata noitavainoja, 25 vuotta pilvessä, viisi pitkää vuotta vankiloissa. Toisen luokan kansalaisena, ihmisoikeuksia vailla, hiirenä kissojen valtakunnassa. Se on monen köyhän rauhanpiipun polttajan kohtalo poliisivaltio Suomessa.

Olen teidän kynsissänne. Te olette sokean ja ennakkoluuloisen lain toteuttajia ja minä olen sen uhri...

Olen tutkinut kannabista n. 25 vuotta ja tiedän mistä puhun ja kirjoitan. Toivoisin teidänkin oppivan näkemään ongelmat ilman teihin iskostettuja varmuuksia ja ennakkoluuloja, jotka ovat amerikkalaisia harhaoppeja. Tosin pelkään taas kerran näiden sanojeni kaikuvan metsän puille. Onneksi kuitenkin tiedän, että Euroopan humaanein ja sivistynein valtio Hollanti on tänä päivänä kanssani samaa mieltä nk. huumeongelmasta ja kuinka sitä tulisi hoitaa.

Vainotoimenpiteillänne te toteutatte käytännössä porttiteoriaa. Te yritätte epätoivoisesti tukkia elävän virran juoksua. Se on mahdoton tehtävä, kuin taistelua tuulimyllyjä vastaan. Te yritätte kahlita luonnonvoimat, pysäyttää tuulen ja padota virtaavan joen. Herätkää toki! Eivätkö nämä ole juuri niitä samoja hölmöläisten töitä, joista lapsina luimme koulussa. Poistaessanne pilveä kaduilta, te avaatte samalla markkinoita pulvereille. Siinä yksi tärkeä syy ja seuraus. Tästä johtuen poliisipäällikkö Torsti Koskinen on edesauttanut huomattavasti amfetamiinin ja heroiinin leviämistä. Hän kuvittelee hoitavansa jotain ongelmaa, vaikka todellisuudessa hän vain pahentaa sitä. Hän on käytännön noitavainojen pääarkkitehti ja ideologi, padonrakentajien toimitusjohtaja sekä suurin tuulimyllysoturi. Häneen on amerikkalainen aivopesupropaganda juurtunut erittäin hyvin. Hänen edessään vapisevat "liberaalit" ministeriöiden virkamiehet, lääkärit ja tullimiehet.

Tullimiehet vievät ihmisiä lääkärintarkastuksiin poliisin määräyksestä. Ainoastaan vain n. 13%:lla tarkastetuista on jotain luvatonta sisällään. Näin ollen 87% joutuu erittäin epämiellyttävän ja törkeän intimiteettisuojan loukkauksen kohteeksi. Prosenttiluvut paljastavat selvästi, ettei lääkärille viemiseen tarvita minkäänlaisia todisteita - vain pelkkä hatara olettamus riittää. Onhan selvää, ettei ihmisen sisälle mahtuvat pienet määrät vaikuta mitenkään katukauppaan. Kyseessä on siis lähinnä kiusanteko, ihmisten alistaminen ja nöyryyttäminen. Onko Torsti Suomen "pyllylääkäreiden" kuningas?

Keskustelin muutama vuosi sitten Naantalin tullimiesten kanssa useita tunteja odotellessamme lääkärille menoa. Tullimiehet olivat kanssani samaa mieltä siitä, että lääkärintarkastukset ovat törkeitä intimiteettisuojaa loukkaavia tekoja. He ovat nähneet kuinka vain harvoilla tarkastukseen joutuneilla on jotain sisällään. Onhan se tietenkin erittäin noloa viedä jatkuvasti "puhtaita" ihmisiä lääkärille ja saada siitä vielä vihaisten ja nöyryytettyjen ihmisten haukut. Kysyessäni tullimiehiltä, että onko mahdollisesti Torsti tämän kaiken takana, tullimiehet kuin yhdestä suusta vastasivat myöntävästi. He valittivat poliisien pitävän heitä koirinaan. Sitähän se on: tullimies on poliisin koira ja tekee mitä isäntä käskee. Mitähän niidenkin lääkärien päässä liikkuu, kotka availevat tyhjiä "arpoja". Lääkäri poliisin koirana. Eikö ole hullua!

Kerron erään tapauksen parin vuoden takaa. Olin tulossa vaimoni kanssa Tukholmasta Helsinkiin. Laivalla tutustuimme erääseen interrailaajaan. Hänet oli ryöstetty Belgradissa Jugoslaviassa, josta joutui lähtemään paluumatkalle Suomeen. Hän oli kotoisin Hyvinkäältä ja noin 20-vuotias. Hän puhkui meille kiukkuaan siitä, että Saksan tulli oli käskenyt hänen riisuutua alasti. Se oli hänestä todella kiusallista ja törkeää. Aloin vaimoni kanssa nauramaan. Hän ihmetteli nauruamme, koska se ei hänen mielestään sopinut tilanteeseen. Kerroin hänelle, että sinä et taida tietääkään millaiseen maahan olemme matkalla. Sanoin hänelle, että pelkkä riisuminen ei riitä Suomessa, vaan täällä viedään myös pyllylääkärille. Lisäsin, että kenties sinutkin viedään, koska nyt keskustelet kanssani. Se riittää lääkärille viemisen syyksi.

Vaimoni kertoi, että hänet on aiemmin viety lääkärille, koska hän seurusteli kanssani, vaikkei hänellä ole mitään rikosrekisteriä. Hän lisäsi, että olo lääkärin pöydällä tuntui kuin raiskaukselta. Ja sitähän se onkin. Se on Torstin laillinen raiskaus. Kuinkahan monta tuhatta niitäkin jo on! Vaimoni ehdotti, että olisi kenties parempi, jos menisimme eri matkaa laivasta ulos. Joten päätimme, että minä kävelen ensimmäisenä laivasta ulos menneisyyteni kanssa ja - lääkäriin. Toisin kuitenkin kävi. Kävelin unissani tullimiesten ohi kenenkään tarttumatta hihaani ja jäin odottelemaan vaimoani. Hetken kuluttua näinkin hänet tullimiesten huostassa ja siellä näin myös interrailaajan, joka ei ollut koskaan edes nähnyt mitään laittomia huumeita. Heidät vietiin molemmat lääkärille - turhaan. Hallustani löydettiin kerran v. 1987 seitsemän grammaa kannabista. Poliisit veivät vaimoni ja minut viikoksi putkaan sen johdosta. Miksi vaimoni pidätettiin? Eikö se ole todella pöyristyttävää ihmisoikeuksien loukkausta, lailliseksi tehtyä vapaudenriistoa ja laillista väkivaltaa. Vastaavia esimerkkejä löytyy varmaan tuhansia. Ne pitäisi vain kirjata ja merkitä historiankirjoitukseen. Tämä on todellista vainojen aikaa. Siksi Torstin nimi kaikuu samanlaiselta "pilvikansan" korvissa kuin Romanian entisen diktaattorin nimi Romaniassa.

Kannabisoikeudenkäynnit ovat rikos ihmisyyttä, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja vapautta vastaan. Ne ovat tragedioita inhimillisestä kärsimyksestä ja tuskasta, joissa ihmisiä kuolee turhaan, perheitä hajoaa ja lapsista tulee orpoja. Toimenpiteenne "toisinajattelevia" kohtaan on suistanut suuren joukon ihmisiä itsemurhaan, koska he ovat kyllästyneet vainoon ja vankilaan. Täältä kun on niin pitkä matka Eurooppaan. Ettekö te ymmärrä, että ihmisillä tulisi olla vapaa tahto ja oikeus päättää omista henkilökohtaisista asioistaan? Kuvitteletteko te, että holhoamalla ja väärämielisiä lakeja säätämällä te teette ihmisitä parempia ja viisaampia? Luuletteko te, että heittämällä "toisinajattelevia" vankiloihinne te teette yhteiskunnasta onnellisemman paikan elää? Miksi sitten hollantilaiset ja tanskalaiset ovat tunnetusti iloisia ja nauravia kansakuntia? Miksi Suomi on kurinpitoyhteiskunta? Miksi Suomi on itsemurhatilastojen kärjessä? Yrittäkääpä ajatella!

Suomessa huumeoikeudenkäynnit ovat kuin liukuhihnatuomioistuimia. Kavaltajat ja vasikat päästetään vapaalle ja he saavat lieviä tuomioita. Niitä ihmisiä, jotka eivät halua puhua poliiseille historiaansa, eivätkä halua paljastaa ystäviään, pidetään tuomioistuimissa paatuneina. Eikö se ole kaukana tasa-arvosta ja länsimaisesta demokratiasta. Ei ole oikeudenmukaista tuomita ihmisiä hyvin eri pituisiin rangaistuksiin samoista teoista. Täällä tuollainen käytäntö on tullut tavaksi ja sillä houkutellaan ihmisiä kavaltamaan ystävänsä. Tuollainen sopii tietenkin erittäin hyvin itsekkäille ihmisille, jotka ovat valmiit myymään ystäviensä selkänahat oman voiton toivossa.

Olen menettänyt uskoni ja kunnioitukseni Suomen oikeuslaitosta kohtaan. Minulle se on vainojen ja vääryyden toimeenpanija, kieltolain toteuttaja ja väärämielisten tuomioiden antaja. Oikeudenmukaisuus ja yhtäläinen oikeusturva ovat sille täysin vieraita käsitteitä. Kannabisoikeudenkäynnit ovat vain vääryyden ja vainon toteuttajia, eivät muuta. Erittäin moni ihminen kokee elävänsä tässä maassa kuin pakkopaidassa. Vaikka mieli tekisikin avata pakkopaidan hihnat ja muuttaa vapaampaan ja humaanimpaan maailmaan, törmää siellä eri äidinkieleen. Mistä löytää tällaisen luonnon, metsän hiljaisuuden ja järvien välkkeen. Niitä tulee ikävä tuulisessa Tanskassa ja ihmisiä vilisevässä Hollannissa. On ikävää, että Suomi on suuri vankila, jossa ahdasmielisyys suorastaan tihkuu ulos ihmisistä.

Kun muualla ihmistenkyttäyspoliiseja lakkautetaan, Suomi edelleen vilisee torsteja. Torstit saivat jo 60-luvulla yleisavaimet kaikkiin Suomen koteihin. Joka vuosi torstien määrää lisätään. Pää-Torsti puhuu kakkaa huumekuolemista ja pissaa kansan korvaan. Ja kansa katsoo Torstia kuin pikku lapsi isäänsä uskoen joka sanan.

Valtaosa nk. huumekuolemista on apteekkilääkkeiden aiheuttamia. Erittäin monet niistä ovat harkittuja tekoja, itsemurhia. Tunnen monta tapausta, jossa teko on tapahtunut juuri ennen kuin ko. henkilön olisi pitänyt mennä vankilaan. Olen myös tavannut henkilöitä, jotka ovat sanoneet, etteivät enää jaksa mennä vankilaan, vaan mieluummin ottavat vaikka yliannoksen. Kieltämättä ymmärrän heitä, sillä vankilat Suomessa ovat kuin viime vuosisadalta. Tämän valtion suomin valtuuksin torstit ja epäinhimillisen pitkiä tuomioita jakavat tuomioistuimet ovat pääosin syyllisiä siihen, että moni ihminen päättää päivänsä oman käden kautta. Voidaan syystä vaittää, että Torsti on suuri ja mahtava pyöveli, itsemurhien isä ja tuomioistuimet sekä vankeinhoitolaitos ovat niiden äitejä.

Kannabis on tullut tähän maahan jäädäkseen. Sitä ei voi kitkeä pois. Ihmiset käyttävät sitä rentoutuakseen ja hyvinvointinsa lisäämiseen, sekä monet taiteilijat inspiraation lähteenä. Se on Rastafari-uskonnossa pyhä yrtti ja sitä ylistetään monissa lauluissa. Se edustaa minulle luovuuden kirkasta lähdettä. Se on lahja ihmisille, jotta he pysähtyisivät ja oppisivat kokemaan hiljaisuuden hetkestä hetkeen. Kannabis on rauhan ja hiljaisuuden yrtti. Sokeat ja kylmät ihmiset ovat julistaneet sen pahaksi. Materialismi, kulta ja dollari ovat heidän jumalansa ja uskontonsa.

Koska valtio ei hanki suurelle joukolle kansalaisiaan heidän rakastamaansa yrttiä, joidenkin on se tehtävä. Taivaasta sitä ei sada. Tästä syystä kannabiksen salakuljettajat ja välittäjät ovat käytännössä yhteiskunnan hyväntekijöitä. He tekevät humanitaarista työtä, ovat ihmisten palvelijoita ja hoitavat heidän tarpeitaan. Asia on nähtävä realistisesti, avoimin silmin, eikä hämärien varmuuksien ja ennakkoluulojen verhojen takaa.

Toivottavasti tämä ei ole puhetta kuuroille korville ja kirjoitusta ymmärtämättömille silmille. Siispä katsokaa itseänne - älkää minua. Sillä muuta kannabisongelmaa kuin mitä te edustatte ei olekaan. Vai oletteko kuulleet yhdenkään ihmisen kuolleen kannabiksen yliannostukseen? Minä en ole kuullut, mutta tiedän, että alkoholiin kuolee vuosittain tuhansia ihmisiä tässä maassa.

Kannabis olisi laillistettava ja tarjottava miedompi ja paljon vaarattomampi vaihtoehto alkoholille. Se olisi voitto kansanterveydelle, oikeudenmukaisuudelle, tasa-arvolle ja ihmisyydelle. Se olisi vapaa ja raikas mannermainen tuulahdus tänne pohjolan karuille perukoille, missä viina virtaa ja puukot heiluvat.