Ensimmäinen HAMPPU

17.9.1991

Hamppu on Suomen kannabisyhdistyksen äänitorvi. Kädessäsi oleva numero on kaikkien aikojen ensimmäinen numero. Tarkoitus on jatkaa lehden julkaisua voimavarojemme mukaan, joten emme tässä vaiheessa osaa vielä arvioida ilmestymistiheyttä.

Viime aikoina on lehdistössä puhuttu sensuurista ja itsesensuurista. Asiaa on valotettu ansiokkaasti moneltakin osin, mutta yksi asia on Suomessa edelleen tabu. Huumeista kirjoittamisessa toimii sensuuri ja itsesensuuri erittäin voimakkaasti ja linjan sanelee poliisi, vanhempainyhdistykset yms. Asiallisia artikkeleita julkaistaan hyvin vähän ja myönteisistä puolista kirjoittaminen on lähes olematonta. Ilmeisesti toisenlaisia artikkeleitakaan ei tarjota kovin paljon, koska niin monet itsesensuroivat ja ovat kusi sukassa etteivät vain leimautuisi huumeiden suosijoiksi. Sehän on samanlainen leima kuin toisinajettelija entisissä "sosialistisissa" diktatuureissa.

Vaikka kannabiksen käyttö on Suomessakin aika yleistä ja suurimmassa osassa Eurooppaa jo vapaata tai lähes vapaata, niin täällä jyllää telaketjulinja. Sen ovat saaneet kokea ja kokevat edelleen monet pilven ystävät, mutta myös monet tutkijat ja viranomaiset. Torsti Koskinen jyrähtää aika ajoin näille liberaaleille julkisuudessa ja erityisesti julkisuuden ulkopuolella. Parinkymmenen vuoden aikana on kasautunut valtava puhkeamassa oleva kupla ihmisoikeusrikkomuksia. Pelko kuplan puhkeamisesta ja kunnian tahraantumisesta on ainoa selitys monille epätoivoisille toimille, joista näkyvin on ollut Juicen juttu ja viimeksi kokoon lässähtänyt suuri kannabisviljelmä.

Koska tässä maassa saa vapaasti juoda kaljaakin, niin on jo aika antaa ihmisoikeudet sillekin vähemmistölle, joka haluaa elävöittää kokemustaan kannabistuotteilla. Siitä ei pitäisi olla kenelläkään valittamista!