Mielenosoitus ikkunalla

Yhdistykseltä on usein toivottu mielenosoituksen järjestämistä. On esitetty, että niin ne tekevät Englannissa ja Saksassakin. Kyseessä olisi siis perinteinen mielenosoitus, jossa marssittaisiin ja huudeltaisiin naama punaisena iskulauseita.

Ehkä sellainen mielenosoitus sopiikin paremmin Englantiin ja Saksaan, jossa sentään on osattu jo vuosia käydä julkista keskustelua hankalistakin asioista. Marssimielenosoitus kannabiksen laillistamisen puolesta Suomessa on erittäin riskialtista. Miten poliisi suhtautuisi mielenosoittajiin, jotka hyvin painokkaasti kritisoivat poliisia? Poliisi saattaisi provosoida tilannetta - sitähän he ovat jo harjoitelleet runsaasti turkismielenosoittajien kanssa.

Muutenkin mielenosoitus, jossa marssittaisiin ja huudeltaisiin naama punaisena iskulauseita vaikuttaa vieraalta toiminnalta kannabiksenkäyttäjälle. Sen jälkeen olisi entistä hankalampaa yrittää selittää, että kannabiksenkäyttäjät ovat niiiin rauhallisia.

Toisenlaisenkin mielenosoituksen toteuttaminen on mahdollista. Kyseessä on mielenosoitus ikkunalla. Asia on hyvin yksinkertainen. Viedään hamppu kasvamaan ikkunalle. Webin hampputarhaan perustetaan mielenosoitusosasto.

Tämän mielenosoitusmuodon kohdalla viranomaiset ovat huomattavasti nolommassa asemassa. Kukaan ei pysty sanomaan ikkunan takaa onko kyseessä kuituhamppu vai joku muu lajike. Se olisi pakko selvittää laboratoriossa. Kyseessähän voi olla myös muovista tehty hamppu.

Kun tämänlainen mielenosoitus hoidetaan tyylikkäästi, niin seuraava askel on tietysti tarjota ideaa kansainväliseen levitykseen. Kohta puoli maailmaa mielenosoittaa ikkunoilla.