Etptk:n sivun nro 10

KUULUSTELUPÖYTÄKIRJA

Kuul ptk:n sivun nro 6
Kuulusteltavan nimi

NIEMINEN Tero Olavi

K: Millä perusteella päätit julkisesti kertoa tv-ohjelmassa kannabiksen käytöstäsi?
V: minulla on mukanani kirjelmä / yhteenveto, jonka haluan liittää esitutkinta-aineistoon. Siinä kerrotaan tarkemmin millä perusteella menin tv-ohjelmassa kertomaan kannabiksen käytöstäni.

K: Oletko itse tehnyt tämän loppukirjelmän?
V: perusteluosan olen itse kirjoittanut....sitten siinä on vetoomusosa, jonka olen tehnyt myös itse ja vetoomuksessa on 700 nimeä.

K: Kuka tämän vetoomuksen on toteuttanut ja miten nimet on kerätty?
V: se oli Elmun kansanjuhlassa....vetoomus, jonka minä olin tehnyt oli kannabisyhdistyksen teltalla ja siihen tuli n. 700 nimeä.

K: Menitkö tv-ohjelmaan oma-aloitteisesti, vai pyydettiinkö sinua ohjelmaan jonkin tahon tai henkilöiden toimesta?
V: Ohjelmaan meno oli oma ratkaisuni...luin omasta sähköpostistani, että tällaista ohjelmaa oltiin tekemässä ja että siihen etsittiin henkilöä, joka kertoisi ohjelmassa omasta kannabiksen käytöstä. Ilmoittauduin itse vapaaehtoiseksi.

K: Mistä sähköpostista oli kysymys?
V: se oli Suomen kannabisyhdistyksen sähköposti missä tämä tiedustelu tv-ohjelmaan etsittävästä henkilöstä oli tullut ns. postituslistalle. Tiedustelussa ohjelman toimittaja etsi henkilöa, joka kertoisi omasta kannabiksen käytöstä. Tiedotteessa kävi ilmi ketä muita ohjelmassa on haastateltavana.

K: yllytettiinkö sinua kertomaan julkisesti kannabiksen käytöstä.
V: ei yllytetty

K: Kerroitko tv-ohjelmassa kannabiksen käytöstä täysin oma-aloitteisesti?
V: Kyllä...tapasin toimittajan ennen ohjelman tekoa ja hänen kanssaan keskusteltiin millä tavalla se mun juttuni tehdään....halusin itse esiintyä omalla nimellä ja tunnistettavana.

K: Minkälaisiin toimenpiteisiin ja seuraamuksiin olit varautunut asiassa. Tiesitkö huumausaineiden käytön olevan kriminalisoitua?
V: Tiesin, että huumeiden käyttö on kriminalisoitua ja tiesin varautua siihen, että joudun asiassa mahdollisesti poliisitutkintaan.

K: Käytitkö ohjelman teon aikana kannabista?
V: enLuettu, annettu tarkastettavaksi ja hyväksytty
Kuulustelu päättyi klo [ ] jatkuu

INDEX
<= =>