Tapahtumakalenteri

Rakkautta ja Anarkiaa elokuvafestivaali esittelee yrtti-sarjan

12.9.2000 päivitetty 23.9.2000

Tänä vuonna Suomen tunnetuin elokuvafestivaali, Rakkautta ja Anarkiaa, esittelee ajankohtaisen kannabiselokuvasarjan. Yrtti-sarjassa esitetään SKY:n uutisissakin esitellyt Ron Mannin dokumentti Grass ja brittiläinen hamppu- ja mummokomediaa yhdistelevä Saving Grace. Näiden lisäksi esitetään Curtis Hansonin (L.A. Confidential) ohjaama Wonder Boys, Robert Greenwaldin Abbie Hoffmanista kertova elokuva Steal This Movie ja Chris Brownen Jamaikan kuvaus Third World Cop.

Jos on aikaa ja intoa, kannattaa nähdä ne kaikki. Jos lisäksi haluaa katsoa Grass-elokuvan mukavassa seurassa, niin kannattaa tulla yhdistyksen erikoisnäytökseen. Se on Helsingissä, elokuvateatteri Dianassa lauantaina 30.9.2000 klo 20:30. Diana on Dianapuiston vieressä Yrjönkatu 10.

Dianassa on 150 paikkaa, joista yhdistyksen jäsenille on varattu 100. Näytös ei ole yksityisnäytös, mutta yhdistyksen jäsen on etusijalla ostaessaan lippua näytökseen. Lippujen hinnat, 30 mk, ovat myös samat kaikille. Järjestely toimii niin, että Dianasta voi jäsen käydä ostamassa itselleen lipun. Lauantaina laitetaan loput myyntiin kaikille, joten lippu kannattaa hankkia ennen sitä. Sarjakortilla voi tietenkin myös lunastaa lipun.

HUOM! Jäsenkirjeen tiedoista poiketen: Lippuja ei voi varata.


Turussa marssitaan kannabiksen laillistamiseksi 6.5.

27.4.2000

Myös Turussa otetaan osaa kansainväliseen Millennium Marihuana March-tapahtumaan, joka järjestetään lauantaina 6.5. tietojen mukaan jopa 100 kaupungissa kautta maailman. Kaikki eri syistä kannabiksen kieltolain kumoamista toivovat ovat tervetulleita tähän kansalaisten aloitteesta alkunsa saaneeseen happeningiin. Lisätietoja Turun tapahtumasta:

http://come.to/MMMTku


Toteutuuko sananvapaus päihdepoliittisessa keskustelussa?

Suomen kannabisyhdistys järjestää paneelikeskustelun aiheesta

päivitetty 30.3.2000

Koko toimintansa aikana Suomen kannabisyhdistys on saanut kokea, että sananvapaus on Suomessa suhteellista - ainakin päihdepoliittisessa keskustelussa. Professori Timo Airaksinen kiteytti tämän osuvasti Metro-lehdessä 23.3.2000: "Suomessa ei voi puhua huumeista. Niiden pahuutta voi vain siunailla. Puheistaan voi joutua käräjille."

Viimeisimmät huumetilastot osoittavat, ettei käyttäjien juridinen ja henkinen syyllistäminen enää estä nuortenkaan päihdekokeiluja, ja että vaihtoehtoisia malleja on ryhdyttävä kiireesti pohtimaan. Mutta kuinkas pohdit, kun kaikenlaisesta perinteisestä kieltolakilinjasta poikkeavien vaihtoehtojen esilletuomisesta voi saada huumeidenkäytön puolestapuhujan leiman. Suomen kannabisyhdistyksen paneelikeskustelussa pohditaan suomalaisen päihdekeskustelujen rajoja: mitkä ne ovat, mitkä niiden pitäisi olla ja miten huumeista tulisi puhua.

Aiheesta keskustelevat:

Keskustelu pidetään Pasilan rauhanasemalla sunnuntaina 2.4.2000 klo 19.00.
Osoite Veturitori 3, Itä-Pasila, Helsinki.

Tervetuloa!


SKY Kaivopuiston kansanjuhlassa 15.8.

12.8.1999

Suomen kannabisyhdistys kutsuu tiedotusvälineet ja yleisön keskustelemaan ajankohtaisista päihdepolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä Kaivopuiston kansanjuhlaan pystytettävään valistustelttaan, joka on mukana juhlilla jo viidennen kerran. Tapahtuman aikana teltassa jaetaan tietoa SKY:n päihdepoliittisista pyrkimyksistä tilanteessa, missä kieltolain epäonnistuminen on käymässä yhä ilmeisemmäksi. Teltassa on saatavilla tapahtumaa varten painettu lehtinen Kaivarin Hamppu 1999, sekä yhdistyksen kannanottoja ja muuta valistusmateriaalia. SKY:n aktiivit kertovat myös mielellään yhdistyksen periaatteisiin ja toimintaan liittyvistä kysymyksistä. Kansanjuhlaan on ilmoittautunut myös Irti Huumeista ry, joka juhlan järjestäjien mukaan on pyytänyt, että heidän infopisteensä sijoitettaisiin mahdollisimman kauas SKY:n teltasta. Toivomme kuitenkin voivamme jatkaa asiallista keskustelua yhteisistä kiinnostuksenkohteista, myös IHRY:n kanssa.

Tunnelmia viime vuodelta.


Suomen kannabisyhdistys järjestää paneelikeskustelun:

Humaani päihdepolitiikka ja nykyinen huumerikoslaki

25.3.1999

Suomen kannabisyhdistyksen lopullinen tavoite - kannabistuotteiden (hasiksen ja marijuanan) salliminen täysi-ikäisille tuskin toteutuu kovin pian. Toisaalta jo nykyinen lainsäädäntö antaa mahdollisuuden toteuttaa päihdepolitiikkaa, jonka lähtökohtana ei ole käyttäjien juridinen ja henkinen syyllistäminen. V. 1994 säädetyn uuden huumausainerikoslain 7 §:n mukaan laittoman päihteiden käytöstä pitäisi tuomita rangaistukseen ainoastaan poikkeustapauksissa. Poikkeuksesta on kuitenkin tullut sääntö. Pientenkin kannabismäärien käytöstä ja hallussapidosta ropisee tuomioita; käyttäjät leimautuvat rikollisiksi ja narkkareiksi - siirtyminen kananbiksesta koviin aineisiin helpottuu. SKY:n paneelikeskustelussa pohditaan tapoja minimoida sekä päihteiden käyttöön, että niiden laittomuuteen liittyvät haitat.

Aiheesta keskustelevat:

Paikka: Pasilan Rauhanasema
Aika: Palmusunnuntai 28.3.1999 klo. 17:00


Keskustelutilaisuus Lahdessa 15.12.1998

7.12.1998

Lahden kaupunginkirjastolla (Kirkkokatu 31) järjestetään ti 15.12 klo 16-18 Pää pilvessä vai pensaassa? - keskustelutilaisuus, jonka asialistaan kuuluvat mm. "Voiko pää pilvessä säilyttää jalat maassa" ja "Ovatko viranomaiset pistämässä päätään pensaaseen?"

Keskustelijoina on mm. sos.ministeri Terttu Huttu-Juntunen, kansanedustaja Esko Helle, erikoissairaanhoitaja Taiju Eerikäinen sekä Lahden nuorisolautakunnan jäsen Janne Lehto.

Tilaisuuden järjestää Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ja Etelä-Hämeen Vasemmistoliito ja se on ilmainen.


Huume-messut Espoossa

22.9.1998

Espoossa perustettu huumeita vastustava Nyrkki-ryhmä järjestää koko päivän kestävät huume-messut Tapiolan kulttuuritalolla tiistaina 29.9.

Tapahtumasta julkaistun lehdistötiedotteen mukaan messujen tavoitteena on "...tutustuttaa espoolaiset kaupunkinsa päihdetilanteeseen ja päihdetyöhön sekä saada päihdetyön ammattilaiset ja vapaaehtoiset tutustumaan toisiinsa. Messujen tavoitteena on herättää espoolaiset päihde- ja huumeongelmien todellisuuteen ja saada heidät yhdessä työskentelemään näiden ongelmien vähentämiseksi."

Päivän tapahtuma-aikataulu on seuraavanlainen:

10.00-11.00 Messujen avaus
Kaupungin ja Järjestäjien edustajien lisäksi tilaisuudessa puhuu sisäministeri Jan-Erik Enestam.

11.00-14.00 Väliintulo on jokaisen velvollisuus
Kouluttaja Jukka Toikko luennoi ennaltaehkäisevästä päihdetyöstä, käyttäjän kohtaamisesta ja hoidon haasteista.

15:30.17.30 Nuoret kohtaavat kenet tahansa
Mikä on päihdetilanne Espoossa nuorten mielestä, mihin olemme menossa ja mitä pitäisi tehdä. Äänessä Espoon Nuorisovaltuusto.

18.30-20.30 Espoolaiset vanhemmat kohtaavat
Keinoja vanhempana kasvamiseen: mikä on lapselle parasta, miten luodaan turvalliset rajat? Alustajat: Huumerikosyksikön johtaja Paavo Selin, Helsingin poliisilaitos / Lasten ja pelkäävien hammaslääkäri Barbara Liebkind, Lasten ja nuorten lääkäriasema Ruusula / Ex huumesyyttäjä Ritva Santavuori, Irti Huumeistä ry / Lisäksi yleisön joukossa on espoolaisia ammattilaisia.

19.00-21.00 Iltamessu Tapiolan kirkossa
Puhujina Pertti "Purtsi" Purhonen ja entinen narkomaani, pastori Rauno Helppi.

Huom: Suomen kannabisyhdistys kannattaa avointa ja asiallista keskustelua päihdekysymyksestä, ja toivoo, että yhdistyksen kannattajat, jotka osallistuvat huume-messuille osaltaan pyrkisivät edistämään tätä tavoitetta.


SKY mukana Kaivopuiston kansanjuhlassa 16.8.1998

14.8.1998

Suomen Kannabisyhdistys osallistuu Elmun suureen kansanjuhlaan sunnuntaina 16.8. SKY:n infopisteessä on saatavilla ilmaista tietoa ja valistusta kannabiksesta, sen käytöstä, vaikutuksista, ja ennenkaikkea niistä yksilöllisistä ja yhteiskunnallisista haitoista, jotka seuraavat siitä, että kannabiksenkäyttäjät tänäkin päivänä leimataan rikollisiksi.


Selin vs. Larmela Aamu-TV:ssä

15.4.1998

Suomen kannabisyhdistyksen puheenjohtaja Timo Larmela ja Helsingin huumepoliisin päällikkö Paavo Selin ovat torstaina 16.4.1998 n. klo 8.45-9.00 YLEN AAMU-TV:ssä keskustelemassa mm. siitä, miksi kannabiksesta keskustelu on niin vaikeaa ja miksi sitä yritetään kieltää.


Sananvapaus käräjillä

15.4.1998

Viime kesänä A-Studiossa esiintyneen Tero Niemisen oikeudesta sananvapauteen jutustellaan Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina 20.4.1998 klo 9.00. Syyttäjänä on kihlakunnansyyttäjä Maarit Loimukoski, käräjätuomarina Timo Vuojolahti.


Kahta mieltä kannabiksesta

26.2.1998

Internetissä ilmestyvässä Verkkotie-lehdessä (www.verkkotie.fi) 5.8.1997- 10.10.1997 Timo Larmelan ja Teuvo Peltoniemen kesken käyty väittely ilmestyy painettuna kirjana. Timo Larmela on Suomen kannabisyhdistyksen puheenjohtaja ja Teuvo Peltoniemi on A-klinikkasäätiön tiedotuspäällikkö. Kirjan nimi on "Kahta mieltä kannabiksesta".

Julkistamistilaisuus ja siihen liittyvä paneelikeskustelu on maanantaina 2.3.1998 klo 13.15-16.30 Alko-Yhtiöt oy:n pääkonttorin auditoriossa, Salmisaarenranta 7 H. Paneelissa ovat väittelijöiden lisäksi ainakin europarlamentaarikko Heidi Hautala ja entinen huumesyyttäjä Ritva Santavuori.

Tervetuloa


HAMPPU-Tulevaisuuden kasvi

4.1.1998

Kaksikielinen seminaari kuitu- ja öljyhampusta

Vöyrissä sijaitsevassa Norrvalla Rehab Centerissä järjestetään 16.tammikuuta 1998 päivän mittainen seminaari hampun hyötykäytöstä. Tilaisuudessa on puhujina Europarlamentaarikoita, yliopiston tutkijoita ym. asiantuntijoita sekä myös poliisin edustaja. Osallistumismaksu on 150,- (sis. lounas, kahvi ja moniste).

LISÄTIETOJA


A-studion vuosikertaglögit 1997

19.12.1997

Ennakkotietojen mukaan:
"Suora lähetys Helsingin keskustasta tiiminä koko A-studio. Vieraina ovat vuoden suomalaiset ja vuoden aiheet niin politiikan, talouden, yhteiskunnan trendien, urheilun, musiikin ja kulttuurin aloilta."

Paikalla myös Tero Nieminen keskustelemassa HIFK:n edustajan kanssa. Miksi jääkiekkoilija pääsee vähemmällä kuin ohjelmistosuunnittelija, kun tulee ilmi laittomien päihteiden käyttöä?

Lähetys on 19.12 kello 21:00 (TV1).


Väitöstilaisuus: Huumepolitiikka ja oikeudenmukaisuus

25.11.1997

Sosiaali- ja terveysministeriössä työskentelevä tutkija Tapani Sarvanti väittelee aiheesta "Huumepolitiikka ja oikeudenmukaisuus" perjantaina 28.11.1997 klo 12.00 Helsingin Yliopiston Porthanialla salissa 13 (3 krs.).


Radio Stadi: Nousevan auringon talo

11.11.1997

Keskiviikkona 12.11.1997 kello 20:00 Radio Stadi esittää ohjelman "Nousevan auringon talo". Tunnin pituisessa ohjelmassa puhutaan kannabiksesta ja kannabisyhdistyksestä. Radio Stadin lähetystaajuus on 91,1 MHz.


Teatteriesitys "Äidin ruoho on parasta" Hämeenlinnan kaupunginteatterissa

25.9.1997

Italialaisen Dario Fon farssi "Äidin ruoho on parasta" (ensi-ilta 2.10) vetää maton alta kaikilta, jotka yrittävät hurskastella huumeasioilla.

Katuteatterin tyyliin asiat pannaan hyrskyn myrskyn ja "tautia" parannetaan naurun voimalla.

Suomen kannabisyhdistys järjestää teatterimatkan Hämeenlinnan kaupunginteatteriin 4.10.1997 lauantaina tähän produktioon. Esitys alkaa klo 14.00 ja lähdemme sinne bussilla Helsingistä klo 11.30. Paikkoja on varattu 30 ja lipun hinta 60mk + bussimatka 40mk= 100mk.

SKY on konsultoinut teatteriväkeä kyseiseen produktioon.

Ilmottaudu matkalle mukaan yhdistyksen kännykkään p. 040 555 3890 tai sähköpostilla sky@sky.org, ja ilmoita nimesi ja puhelinnumero mistä sinut saa nopeasti kiinni.


SKY mukana Alakulttuurimessuilla Lahdessa 30.8.-97

26.8.1997

Lahden Suora Toiminta järjestää alakulttuurimessut Lahden Nuorisokeskuksessa (Sammonkatu 8) 30.8.1997. SKY on mukana esitteineen ja myyntiartikkeleineen.


Huumeinfoa Haikon Kartanossa

Sunnuntaina 24.8.1997 klo 11.00 pidetään Irti huumeista ry:n vapaaehtoispäivien yhteydessä info Suomen huumetilanteesta ja huumetyöstä, Haikon kartano, PORVOO. Yhteys: Tapio Jaakkola, 09-661 126, 0400-937 128


SKY mukaan ELMUn kansanjuhlille 17.8 kaivopuistoon

Suomen kannabisyhdistys on mukana järjestämässä Elävän musiikin juhlia kaivopuistossa Helsingissä 17.8.1997. Yhdistys jakaa tiedotteitaan kojullaan ja myy tuotteitaan. Lisäksi voit tavata A-studiossa esiintyneen Tero Niemisen kojulla.


"Rangaistusuhallako raittiiksi?"

Paneelikeskustelu "Rangaistusuhallako raittiiksi?" Rauhanasemalla 14.5.1997

Kieltolain kannattajat yhteistyöhön

Suomen Lions-liitto pitää infotilaisuuden yhteistyösopimuksesta Irti huumeista ry:n kanssa sunnuntaina 9.3.1997 klo 15.00 Finlandia-talolla Helsingissä. Tilaisuuden jälkeen alkaa 'Ei huumeita' -hyväntekeväisyyskonsertti. Ilmoittautuneille. Yhteys: Paula Westling, 345 4178


Keskustelutilaisuus Helsingin huumepolitiikasta

Helsingin Vihreät järjestävät keskiviikkona 5.3.1997 Cafe Ursulassa Espalla tilaisuuden, jossa käsitellään Helsingin huumepolitiikkaa. Tilaisuus alkaa klo 19.30. Puheenjohtajaksi on lupautunut Pekka Sauri ja keskustelijoiden joukossa on mm. raikkailla mielipiteillään konservatiiveja ärsyttänyt nuorisotoimenjohtaja Lasse Siurala.