Psykoaktiiviset kasvit ja aineet

Keskeneräinen versio 0.61
viimeksi päivitetty: 22.7.1997

Koonnut eri lähteistä
Marko A. Grönroos (magi@utu.fi)

© Copyright 1991-1997 Marko Grönroos, Kaikki oikeudet pidätetään

Tämän tekstin luvaton osittainenkin kopioiminen muuten kuin puhtaan henkilökohtaiseen käyttöön ilman tekijänoikeuden omistajan lupaa on kiellettyä. Ota yhteys allekirjoittaneeseen vaikkapa sähköpostitse.

Joidenkin kuvien tekijänoikeuksien suhteen käytetään Lycaeumin julkaisuoikeutta. Mikäli tämän suhteen epäselviä kuvia löytyy, ilmoittakaa asiasta allekirjoittaneelle.

Huomautettavaa

Tämä luettelo on kerätty eri lähteistä, jotka eivät välttämättä kaikki ole kovinkaan luotettavia; luonto-, sana- ja tietokirjoista, Usenet-uutisista (sfnet.keskustelu.huumeet, finet.harrastus.hamppu, alt.psychoactives ja alt.drugs, sekä niiden FAQ-tiedostoista), kuulopuheista, laittomien huumeiden käytön puolto- ja vastustusartikkeleista ja vastaavista. En ole aiheen asiantuntija. Teksti on siis virheellistä, epäluotettavaa ja täynnä kirjoitus- ja käännösvirheitä.

JA ON KESKENERÄINEN !!!

Lisäys- ja parannusehdotuksia, korjauksia, jne. otetaan vastaan mielellään.


Johdanto

Tervehdykset huumepoliiseille, jotka ovat ilmaisseet lukevansa näitä sivuja naama punaisena. En edelleenkään oikein ymmärrä kuinka näistä teksteistä voisi päätellä minun olevan vaarallinen huumerikollinen.

Tämä keräysprojekti alkoi vuonna -90 "smart drugs"-tiedon etsinnästä, siis suhteellisen miedoista aineista, joiden käyttötarkoitus ei ole päihtyminen, vaan fyysisten ja henkisten kykyjen tehostaminen (esimerkkinä vaikka miedosti piristävä kofeiini). Tavallisemmat päihdeaineet tulivat mukaan suhteellisen luonnollisesti, sillä niistä useimmilla on myös muita, toisinaan hyvinkin positiivisia vaikutuksia ja käyttötarkoituksia, kunhan niitä ei mene väärinkäyttämään. Pääpaino on tarkoitus olla Suomesta löydettävissä tai kasvatettavissa kasveissa.

Nykyään kasvattelen kotonani kaikenmoisia kivoja yrttikasveja, aina teepensaista lähtien. Ja sitten tässä vaiheessa lienee syytä huomauttaa, etten niitä yleensä käytä mihinkään muuhun kuin silmänruoaksi ja tiedonnälän täyttäjäksi, mitä suosittelisin muillekin. Vaikka monilla aineilla voikin saada haluamansa (henkisen) tilan helposti, vievät ne samalla pois tarpeen saavuttaa samaiset asiat henkisin menetelmin ja siten saavuttaa pysyvän ja kaikilla elämänaloilla toimivan ratkaisun. Mutta tyhmät ihmiset ovat laiskoja. Alkoholisteilla tämä on jo selvästi näkyvillä; nuoruusiässä ihminen normaalisti oppii hoitamaan henkiset konfliktitilanteet, kun alkoholisti taas "ohittaa" ongelmansa päihteellä, kunnes ne lopulta kasautuvat niin pahoiksi että alkoholia on pakko käyttää jatkuvasti. Päihteiden käyttö ei ole ongelma, vaan niiden väärinkäyttö. Väärinkäytöstä on yleensä eniten haittaa käyttäjälle itselleen ja lisäksi myös muille ihmisille. Käyttäjillä on itsellään vastuu toimistaan.

Psykoaktiivisten aineiden hyvä tuntemus ennen niiden käyttöä on terveyden kannalta välttämätöntä. Kaikki aineet eivät sovellu kaikille. Monet yleiset häiriöt (sydämen rytmihäiriöt, yliherkkyydet, jne) voivat johtaa vakaviin seurauksiin miedoillakin ainemäärillä. Lisäksi aineiden vaikutukset eivät välttämättä ole sitä mitä mainostetaan - jokaisesta aineesta on liikkeellä varmasti kymmenen virheellistä legendaa jokaista faktaa kohden.

Monien näiden aineiden käyttö päihteenä on Suomessa laitonta; vaikka psykotroopit eivät itsessään sinulle mitään ongelmia aiheuttaisikaan, pyrkivät huumepoliisit mahdollisuuksiensa mukaan tuhoamaan elämäsi niin hyvin kuin pystyvät, jotta voisivat osoittaa käytön seurausten tuhoavan käyttäjien elämän. Tämä yhteiskunnan varjopuoli on suurelle yleisölle tuntematon, mutta varsin todellinen, valitettava ja vaarallinen asia.

Mitä tulee omien päihteiden valmistukseen ja käyttöön, sanoisin että pidän sitä ainakin suositeltavampana kuin niiden ostamista valtion myymälöistä tai vielä pahempaa, (ammatti-)rikollisilta, siis muutenkin epäsosiaaliselta ainekselta, joiden olemassaolosta on vain haittaa meille kaikille. Kasvien hoito on sen verran kärsivällisyyttä vaativaa hommaa, että siinä tulee varmasti opittua jotain enemmänkin aiheesta ennen kuin alkaa typeryyksissään kokeilemaan mitään.

Kirjoitustyyli on epäyhtenäinen, koska suuri osa tekstistä on toistaiseksi vain kerättyjä käännöksiä ja muita lainauksia.

Kohua herättänyt vanha versio


Sisällysluettelo

Jutut ovat edelleen työn alla. Ensimmäisenä vuorossa on mielenkiintoisin osuus, eli kasvit. Uusimmat ovat lihavoituina.

Kasvit

Aitokissanminttu
Anis
Arnikki/Etelänarnikki
Belladonna
Efedrakasvit
Hamppu
Hawaiialainen puuruusu
Hullukaali
Hulluruoho
Humala
Kalmojuuri
Kanerva
Keltamaite
Keltamo
Koirankieli
Koiruoho
Kahvi
Koisokasvien suku
Kratom
Laventeli
Lobelia
Lumme, Isolumme
Mandrake
Maitokumina
Meirami
Meskaliini
Metsälehmus
Mäkikuisma
Muskottipähkinä
Mustakoiso
Punakärpässieni
Päivänsini
Raunioyrtti
Särkynyt sydän
Torajyvä
Tupakka

Synteettiset aineet

Nämä ovat erityisen huonossa kunnossa, erityisesti mietojen aineiden osalta. Amfetamiini
Crack
DMT
Etanoli
Euforiset unilääkkeet
Hasis
Heroiini
Kokaiini
LE-25
LSD
MDMA
Metadoni
Morfiini
Parafernalia
PCP
STP
THC
Valium
Winstrol V
Adrenaliini
Aminohapot
L-Fenyylialaniini
DL-Fenyylialaniini
L-Tyrosiini
L-tryptofaani
L-lysiini
L-arginiini
L-ornitiini
L-glutamiini
L-aspartiinihappo
L-systeiini
L-metioniini
L-glysiini
L-tauriini
L-glutatiooni
L-karnatiini
DMAE
Dopamiini
Efedriini
Hydergiini
Koliini
Narcan
Serotoniinivahvistin
Vasopressiini

Kirjallisuusviitteet

[KK&V] Kodin kukat ja viherkasvit
[Brecher] Edward M. Brecher, Licit and Illicit Drugs, ISBN 0-316-15340-0
[Emboden] William Emboden. Narcotic Plants. Studio Vista 1972. ISBN 0-289-70257-7
[Tuomi] Eero Tuomi. Lääkeaineoppi 2; Kliininen lääkeaineoppi. WSOY 1986. ISBN 951-0-13724-3
[Roberto] Chiej, Roberto. The Macdonald Encyclopedia of Medicinal Plants. Macdonald & Co (publishers) Ltd. ISBN 0-356-10542-3 pb
[Rautavaara] Toivo rautavaara. Mihin kasvimme kelpaavat. WSOY 1976. ISBN 951-0-07683-x
[Rätsch] Christian Rätsch, 1992. Sacred and Magical Plants..
[Shulgin] Shulgin, A.L., Chemistry of Phenethylamines Related to Mescaline, Journal of Psychedelic Drugs, Vol 11(1-2 Jan-Jun 1979
[HK] Ruotsin Sosiaalihallitus. Hasis Kirja - On tiedettävä, mistä puhuu. Suomen Vanhempainyhdistys HUUMEITA VASTAAN ry
[PV] Sosiaalihallitus, Helsingin kaupunki. Päihteiden vaikutuksista ihmiseen.
[a.d] alt.drugs - USENET-uutisryhmä
[a.p] alt.psychoactives - USENET-uutisryhmä
[s.k.h] Suomen alueen huumekeskustelun USENET-ryhmä.

Osoitehakemisto

[Interlab] ...
[Siemen Oy] ...
[TKO1] Shulgin, A.L., Chemistry off Phenethylamines Related to Mescaline, Journal of Psychedelic Drugs Vol 11(1-2) Jan-Jun 1979
[TKO2] Kodin kukat ja viherkasvit

Tehtävää:


Paluu